RSS

post pertama aku

ini adlaha post

 
Leave a comment

Posted by on January 18, 2013 in Uncategorized

 

percubaan

 
Leave a comment

Posted by on January 19, 2011 in Uncategorized

 

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

 
1 Comment

Posted by on January 10, 2011 in Uncategorized

 

PB vs PA | FINAL exam

allahuakbar…allahuakbar…lailahaillahu al malikulquddus…(ringtone dari lagu Sami Yusof)
pelajar: hello, assalamualaikum encik
pendidik: waalaikumsalam warahmatullah..
pelajar: encik…pasai pa PB saya terok sangat? ujian 1 dan ujian 2 saya LULUS encik…
pendidik: ..abih tu, PB pakai markah ujian 1 dan ujian 2 saja ka?
pelajar: kawan saya ujian 1 dia FAIL…tp PB dia tinggi dari saya.
pendidik: berapa kawan awak dapat?
pelajar: dia dapat 80 tapi saya 76 ja encik
pendidik: awak tau tak..markah ujian tu hanya 30% daripada markah PB dan hanya 15% daripada keseluruhan markah yang diambil kira untuk subjek awak? tau tak?
pelajar:  tak tau encik
pendidik: …dah…dah lebih baik awak pi studi. markah PB rendah sikit pun nak komplen. yang tugasan tak mau nak hantaq…tak dak nak komplen pulak…assalamualaikum.


mungkin ramai yang pernah alami situasi begini. pakku pun tak terkecuali.
seingat pakku…masa pakku studi dulu, nak telefon pensyarah dan bertanya tentang PB pun rasa segan. sebabnya:
1. no telefon pensyarah pun tak pernah diwar-warkan oleh pensyarah
2. markah PB, kita sendiri yang sedia maklum…buat apa nak komplen
3. persedian FINAL EXAM adalah lebih penting dan kita lebih terarah untuk bertanya soalan-soalan yang boleh ditanya di dalam FINAL daripada bertanya markah PB yang rendah.

adakah zaman dah berubah…?
atau pelajar yang dah semakin matang…?
atau…sama-sama lah kita fikirkan…

note:
PB | Penilaian Berterusan pelajar untuk sepanjang semester
PA | Penilaian Akhir (final exam)

 
2 Comments

Posted by on November 1, 2010 in kongsi

 

zikri | ONE year++

 26ogos2010 | Hospital Likas, SABAH

 lok kawi, SABAH
 tawau, SABAH
 sepanggar, SABAH
alor setar, KEDAH
 peace…
 arrggggggh…tak mau!
 syeedap nyeee…
 hehehe…
 my sweet…
 kepala batas, PENANG
 assalamualaikum
 opps…tertidoq
 butterworth, PENANG
 bird…bird…bird
 smile….
 ????
 chaakkkk!!!…
 angry…
 nak susu…
 ngantuk…
 any idea?
3oktober2010 | Tasek Gelugor, PENANG
 
Leave a comment

Posted by on October 22, 2010 in fotografi, info

 

tazkirah JUMAAT | DOA harian


Amalan berdoa adalah sangat dituntut di dalam Islam. Ia adalah senjata bagi orang mukmin.
Sama-samalah kita mengamalkan doa ini…

 
Leave a comment

Posted by on October 21, 2010 in fotografi, kongsi

 

tonight | KEDAH vs KELANTAN

 
2 Comments

Posted by on October 20, 2010 in info, kongsi

 

20.10 | darulAMAN stadium

 
2 Comments

Posted by on October 19, 2010 in info, kongsi

 

esis | Web-Based Staff Information System

assalamualaikum untuk semua
dah lama rasanya pakku tak update blog dengan TUTORIAL/TIPS grafik…(dah try update sebenarnya…tp semuanya masih dalam DRAFT…huhuu)
minggu lepas pakku berkesempatan berkursus di POLITEKNIK KOTA KINABALU…tempat tumpah darah anak-anak pakku. banyak kenangan yg tak dapat dilupakan di PKK. terima kasih tak terhingga buat sahabat-sahabat di sana…kami dilayan bagai VVIP…tiap2 malam kami di sana,ada saja jemputan yang diterima…nazri&ismasu&mashadisiddiq&farah
terima kasih daun kari, lain kali JEMPUT lah lagi...” hahaha

cumanya, awal pagi tadi pakku mendapat berita yang menyedihkan sahabat di perantauan…
lepas habis kelas math, pakku macam biasa akan update kan maklumat yang telah seminggu tertinggal.bermula dengan OUTLOOK…dan seterusnya esis.
lepas membuka mukadepan esis…ini yang pakku terpandang

terbayanglah wajah2 sahabat-sahabat di PKK…inilah jawapan yang sekian lama ditunggu
“…PERMOHONAN SEBELUM INI ADALAH TERBATAL…”
tiada kata yang dapat pakku gambarkan…banyakkan BERDOA…BERSABAR.
dan jangan lupa…LOGIN ke esis dan apply sekali lagi
…sesungguhnya, ALLAH bersama-sama orang yang sabar

 
1 Comment

Posted by on October 11, 2010 in kongsi

 

my BIG family | aidilfitri 2010

entry ni khas pakku masukkan sebagai kenangan bergambaq ramai-ramai di kampung
kali terakhir kami dapat berkumpul dan bergambaq bersama-sama adalah pada 2004
…tahun 2010 semuanya berganda menjadi 2…hehehe

ada seorang lagi yang tertinggal dalam gambaq ni…maklong ilah (kerja maa…)

 
2 Comments

Posted by on September 28, 2010 in info